(video) Experiment medical. Regula celor „cinci secunde” nu funcționează atunci când scapi mâncarea pe jos

5454

Doctorii din cadrul show-ului medical din Ucraina „Mă jenez de corpul meu” (Я соромлюсь свого тіла) au realizat un experiment în care au distrus mitul care spune că: „Mâncarea scăpată jos poate fi mâncată fără niciun pericol pentru sănătate dacă este ridicată până la trei și/sau cinci secunde.” Pentru realizarea acestui scenariu, medicii au folosit trei produse: salam, pâine și dulciuri, iar în calitate de mediu patogen a fost folosit un bulion cu o vechime de trei zile.

„Folosim acest bulion de trei zile pentru a imita o podea murdară, întrucât în casele oamenilor sunt condiții sterile”, a spus doctorul.

Așadar, experimentul s-a desfășurat în felul următor. Două felii de salam au fost amestecate cu acest bulion timp de 3 și 5 secunde. După aceeași tehnologie au fost amestecate pâinea și bomboanele. Ulterior, analizele au fost trimise în laborator. După trei zile, rezultatele au arătat că toate produsele au fost contaminate cu bacteria Escherichia coli, lucru care apriori nu ar trebui să se regăsească în mâncare.

„Trei secunde și în organismul vostru veți găsi o întreagă familie de microbi”, a conchis medicul.

Rezultatele expertizei salamului căzut pe podea și ridicat după șase secunde.

1

Rezultatele expertizei a pâinii căzute pe podea și ridicate după trei secunde.

2

Rezultatele expertizei a bomboanei căzute pe podea și ridicate după trei secunde.

3

Experimentul poate fi văzut mai jos începând cu 13.31.

Escherichia coli (E.coli) este o bacterie care trăiește în intestinele oamenilor și a animalelor. Majoritatea infecțiilor cu E.coli nu sunt dăunătoare și sunt o parte importantă a tractului intestinal uman. E.coli poate fi patogen, ceea ce înseamnă că poate cauza stare de rău: diaree sau stare de rău în afara tractului intestinal (infecţii ale tractului urinar, penumonie sau alte boli). Acest tip de E.coli poate pătrunde în organismul uman odată cu alimentația sau prin contactul cu animalele sau persoanele contaminate.

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente