(foto) În Capitală s-a deschis o nouă grădiniță pentru copiii vorbitori de limbă rusă. Proiectul a costat 6,6 milioane de lei

DSC_2771

Complexul Educațional Liceul-Grădiniță „Kiril și Metodiu” a fost inaugurat astăzi, 15 octombrie, și este localizat pe strada A. Hâjdeu, nr. 72. În cadrul instituției au fost deschise patru grupe noi de grădiniță pentru instituționalizarea a 100 de copii din sectorul Râșcani.

Decizia autorităților municipale de a deschide grupe de grădinițe în cadrul instituției existente a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, insuficiența locurilor în grădinițele din sector, cât și neutilizarea, vreme de peste 10 ani, a unui bloc de studii din cadrul liceului.

DSC_2786

„Printr-o astfel de organizare instituțională, copii au posibilitatea să meargă la grădiniță, dar și la școală aproape de casă, fără utilizarea majoră a automobilelor, ceea ce este principial pentru un sector din centrul istoric al urbei”, a menționat Primarul General interimar Adrian Talmaci.

DSC_2771

DSC_2706

Lucrările de reabilitare a edificiului s-au desfășurat în perioada iunie-octombrie și au vizat replanificarea spațiilor, reparația tavanelor și a pereților, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, amenajarea grupurilor sanitare, a blocului alimentar, dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenului de joacă. În perioada următoare va mai fi amenajat teritoriul grădiniței și patru pavilioane.

DSC_2167

DSC_2165

Costul lucrărilor de reparație a clădirii grădiniței, în urma desfășurării licitației, este de 6,6 milioane de lei.

DSC_2153

DSC_2151

DSC_2121

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente