Aproximativ 500 de oameni au avut parte de o duminică frumoasă în satul Râșcova din raionul Criuleni. Acolo a avut loc festivalul „Toamna Cartofilor”, care și-a încântat vizitatorii cu delicii din cartofi, concursuri tematice, presărate din plin cu muzică și dans.

Cei 25 de expozanți, majoritatea localnici din Râșcova, au scos la înaintare peste 20 de soiuri de cartofi, multe bucate delicioase, legume și fructe din grădina proprie, dulcețuri și murături, dar și obiecte de artizanat. Una din atracțiile zilei a fost un tort gigant din cartof dulce și morcov, prin care asociația EcoVisio și-a sărbătorit cele 5 000 de Like-uri „împlinite” pe Facebook.

Best16

Anul acesta, la Toamna Cartofilor s-a alăturat și Cartoful Râșcovean, o cooperativă formată din cinci agricultori locali care cultivă această legumă ecologic chiar la ei în sat.

„La Toamna Cartofilor vedem că această legumă crescută ecologic are căutare și suntem încurajați să o cultivăm mai departe. Ieri am vândut în jur de 250 de kilograme de cartofi ecologici”, menționează Aurelia Bugneac, membră a cooperativei „Cartoful Râșcovean”.

Best18

Și copiii au avut parte de multă distracție. Au meșterit diverse obiecte din fructe și legume, s-au cățărat, au fost pictați pe față și s-au întrecut în diverse concursuri precum cursa în saci de cartofi.

Cei interesați de construcții eco, permacultură și energie regenerabilă au avut ocazia de a vizita complexul EcoVillage Moldova, unde au aflat multă informație utilă și interesantă în cadrul Zilei Ușilor Deschise.

Best5

Toamna Cartofilor din satul Râșcova a ajuns deja la cea de-a doua ediție.

Toamna Cartofilor 2019 a fost organizată de localnicii și Primăria satului Râșcova, în parteneriat cu EcoVisio, EcoVillage Moldova și Cartoful Râșcovean, cu susținerea IM Swedish Development Partner și a Suediei.

Best9