(doc) Valeriu Munteanu a depus o contestație pe numele lui Ion Ceban: „A organizat un concert electoral”

collageceban vs munteanu

Valeriu Munteanu, candidatul din partea Partidului USB la funcția de primar al municipiului Chișinău, a depus o contestație pe numele lui Ion Ceban. Acesta cere pedepsirea candidatului din partea Partidului Socialiștilor pentru faptul că a organizat un concert în centrul Capitalei de Ziua orașului și nu a indicat cheltuielile la CEC.

În contestație, Valeriu Munteanu scrie că în data de 14 octombrie, începând cu ora 13.00 în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a organizat un fastuos concert electoral cu ocazia hramului orașului Chișinău.

„Evenimentul este mediatizat intens de presa afiliată partidului de guvernare PSRM, iar Ion Ceban și-a făcut poze în fața scenei (unde este un banner cu simbolica electorală și sloganele PSRM pentru Chișinău) și a plasat fotografia pe Facebook. La fel, concertul este transmis live de mai multe instituții de presă, în titlul evenimentului fiind scris negru pe alb că este un eveniment electoral, spre exemplu Accent TV: «Un concert dedicat Hramului Orașului este organizat de Ion Ceban în scuarul TOB (video)». Astfel este foarte clar că acesta este un eveniment electoral al socialistului Ion Ceban. Pe scenă au urcat zeci de artiști renumiți din Republica Moldova, ce ridică de obicei mii de euro pentru evoluțiile lor artistice”, scrie în postare.

Candidatul partidului USB afirmă că după ce a verificat lista de cheltuieli a lui Ion Ceban, ce a fost raportată la CEC, cheltuielile (de aproximativ 500 de mii de lei pentru acest concert) nu au fost raportate în niciun fel la autoritatea electorală, constatând astfel că din nou Ion Ceban a utilizat în campanie fonduri financiare nedeclarate, ce provin cel mai probabil din Federația Rusă.

Vezi mai jos contestația depusă de acesta la Consiliul Electoral de Circumscripței Electorală Chișinău.

73533058_2464111076975726_4044827000521621504_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente