Au fost desemnați câștigătorii Premiului Nobel pentru Economie. Trei laureați au fost premiați pentru munca lor în reducerea sărăciei la nivel mondial

Fără titlu

Premiul Nobel pentru Economie 2019 a fost decernat luni, 14 octombrie. Economiștii Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer au fost premiați pentru munca lor în reducerea sărăciei la nivel mondial.

Premiul Nobel pentru Economie a fost înființat în 1969 de Banca Centrală a Suediei, pentru a marca împlinirea a 300 de ani de la înființarea Băncii Suediei, notează The Guardian. Criticii, inclusiv o parte din „familia Nobel”, au criticat premiul, sugerând că Premiul Nobel pentru Economie nu trebui să fie pe aceeași „treaptă” cu premiile din fizică, medicină, chimie, literatură și premiul pentru pace.

Cu toate acestea, Premiul Sveriges Riksbank în Științe Economice în Memoria lui Alfred Nobel a răsplătit în ultima jumătate de secol munca importantă a celor mai influente figuri ale profesiei, scrie The Guardian.

Laureații premiului pentru științe economice sunt selectați, ca și laureații premiilor pentru fiziologie sau medicină, fizică și chimie, după aceleași criterii, de un comitet al Academiei Regale Suedeze de Științe.

Premiul Nobel pentru Economie a fost oferit pentru prima oară în 1969 economiștilor Jan Tinbergen și Ragnar Frisch pentru „descoperirea și utilizarea modelelor dinamice în analiza proceselor economice”.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat americanilor William Nordhaus și Paul Romer „pentru integrarea schimbării climatice în analiza macroeconomică pe termen lung” și „pentru integrarea inovațiilor tehnologice în analiza macroeconomică pe termen lung”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente