Poliţia va fi la datorie pe 14 octombrie în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor care vor avea loc în centrul capitalei, dedicate Hramului Chișinăului. Aceștia vor asigura ordinea şi siguranţa publică și vor proteja drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Polițiștii au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În acest context, Poliția vine cu recomandări pentru participanții la sărbătoare:

# respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

# nu opriți ori staţionați decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

# respectați semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

# șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu-și lase automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;

# supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație etc.).

# de asemenea, este interzisă deţinerea de arme, explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Menționăm că, începând cu duminică, 13 octombrie, ora 22.00 și până pe 15 octombrie, ora 06.00, va fi sistată circulația transportului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul, iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

În caz de urgență să vă adresați celui mai apropiat polițist sau echipaj de patrulare sau să apelați la numărul unic de urgență 112.