(foto) Sisteme de aer condiționat și camere de supraveghere în interior. Cinci troleibuze noi sunt asamblate la Chișinău

troleu nou 4

Cinci troleibuze noi, cu propulsie autonomă, sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparații și asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.

Unitățile noi sunt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 km. Acestea fac parte din lotul de 15 troleibuze achiziționate în anul curent de la uzina „Belkommunmash” din Minsk, inclusiv 10 vehicule de timp standard și cinci – cu propulsie autonomă.

Costul unui troleibuz cu propulsie autonomă, asamblat la RTEC, este de 230 de mii de euro.

troleu nou

Unitățile noi sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, șase camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători la fiecare set de scaune. De asemenea, blocurile optice ale troleibuzelor sunt pe bază de LED, iar oglinzile sunt cu reglaj electric.

În anul 2019, pentru achiziționarea de troleibuze noi, în bugetul municipal au fost prevăzute 72 de milioane de lei.

Menționăm că până în prezent, au fost achiziționate 247 de troleibuze de producție belarusă AKSM, inclusiv asamblate în cadrul RTEC – 145 de unități, dintre care 35 de vehicule sunt cu propulsie autonomă.

troleu nou1

troleu nou 2

troleu nou3

troleu nou 5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente