(video) „Ați fost învinși de propriul sistem.” Reacția lui Ruslan Codreanu la decizia de ieri a CSJ privind excluderea lui din cursa electorală

dsdssd

După decizia de ieri de excludere din cursa electorală, Ruslan Codreanu cere demisia componenței CEC, spunând că decizia prin care el a fost exclus este una politică. Mai mult, acesta urmează să atace decizia CSJ la CtEDO.

„O lună jumătate am pupat ușile Primăriei, FISC-ului, CEC-ului, judecătoriei, Curții de Apel și CSJ. Curtea Supremă de Justiție doar a copiat decizia primei instanțe unde măcar nu s-au ridicat listele de subscripție ca să verifice fiecare semnătură. La Curtea de Apel am adus dovezi noi și am demonstrat fiecare semnătură dintre cele 797 din suburbii. Iată doar o un scurt fragment din decizia Curții de Apel: «În urma verificării manuale a listelor, s-a stabilit că acestea au fost completate conform cerințelor stabilite de lege, cu excepția a cinci semnături». Deci din 797 doar cinci semnături au fost eronate. Mai mult, Codul Electoral nu prevede asemenea temei de descalificare”, a declarat Codreanu.

Mai mult, acesta cere demisia componenței CEC. „A fost o decizie politică, eliminând un concurent electoral. Cineva crede că a câștigat. Eu vă spun că ați fost învinși de propriul sistem”, a explicat Ruslan Codreanu.

Ce ține de adresarea la CtEDO, el a spus că se va adresa la Curte pentru a-și apăra drepturile, dar va vedea care este mecanismul, pentru că nu are resurse financiare destule pentru acest pas.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente