„Ne propunem să facem ecologie mai mult afară decât în clasă.” Peste 100 de voluntari au curățat Capitala înainte de sărbătoare

cof_vivi
Foto: cof_vivi

Astăzi a fost zi de curățenie în Chișinău, întrucât au fost organizate două acțiuni de salubrizare susținute de Hai Moldova. Echipa Amdaris a făcut curățenie în parcul „La Izvor”, iar elevii liceelor „Elena Alistar” și „George Meniuc” din Capitală au strâns deșeuri din zona râului Bâc.

Echipa Amdaris, împreună cu voluntarii Hai Moldova, a reușit să adune 50 de saci cu gunoi, curățind parcul „La Izvor”. #diez a vorbit anterior cu echipa Amdaris despre politicile interne prietenoase mediului, adoptate de către angajați. Astfel, în cadrul companiei, au fost instalate șapte coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care au fost amplasate în locuri strategice din companie: trei pentru sortarea hârtiei, alte trei pentru sortarea plasticului și unul pentru sortarea bateriilor.

Concomitent, peste 80 de elevi de la liceele „Elena Alistar” și „George Meniuc” din Capitală s-au mobilizat pentru a curăța o porțiune a râului Bâc.

Lilia Bîtcă, profesoară de biologie la L.T. „George Meniuc” a povestit echipei Hai Moldova despre motivația lor de a se implica frecvent în astfel de inițiative. „Noi facem multe acțiuni ecologice, lecții de educație ecologică, însă ne propunem să facem mai multă ecologie afară decât în clasă. Atunci când domnul director ne-a sugerat să facem o activitate în prag de Ziua orașului, noi ne-am aliat cu mare drag și, din câte ați văzut, azi au fost peste 80 de voluntari cu care am adunat o cantitate de deșeuri considerabilă, deșeuri care cu siguranță nu trebuiau să fie în mediul înconjurător. Ce-mi place cel mai mult e că elevii mă întreabă în fiecare an la început de primăvară sau toamnă: «Anul ăsta mergem la curățenie»? Și eu zic «Da!».”

Acțiunea a început de la Catedrală, unde a avut loc o mică deschidere oficială, după care elevii de la liceele Elena Alistar și George Meniuc s-au împărțit în două echipe și au mers să curățe porțiunea aleasă pe râul Bâc. S-au strâns peste 100 de saci cu gunoi. Mai mult, elevii au găsit și un craniu de bovină care urmează să fie spălat, dat cu lac și păstrat în cabinetul de biologie al liceului George Meniuc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente