(foto, video) Fără apostrof și în altă locație. Festivalul Internațional de Animație Animest revine la Chișinău

lotte ja kuukivi saladus still

Festivalul Internațional de Animație Animest dă jos apostroful, schimbă locația și revine la Chișinău cu o selecție bogată de animație Sci-fi, filme de Oscar, povești care au făcut înconjurul lumii și animatori de elită. Maratonul de proiecții speciale, petreceri electrizante și master class-uri de excepție va avea loc în perioada 24-27 octombrie la Artcor.

Cea de-a noua ediție va avea în deschidere „Minuscule 2”, un sequel de la „Minuscule – La Vallée des fourmis perdues”, o animație franceză plină de umor și de tandreţe, realizată de regizorii Thomas Szabo și Hélène Giraud pe care am avut-o la Chișinău. De această dată, filmul spune istoria unui tată gărgăriţă care începe pregătirile pentru iarnă, doar că totul se dă peste cap când fiul său rămâne prizonier într-o cutie ce va fi curând trimisă în însorita Guadelupa. Tatăl refuză să se împace cu situaţia şi-şi ia vechii tovarăşi, dar şi câţiva noi, într-o periculoasă misiune de salvare în inima junglei luxuriante. Vor ajunge ei la timp? Asta veți afla la deschiderea Animest la Chișinău, joi, 24 octombrie, ora 19.00, la Artcor.

Vineri seara, la ora 20.00, va avea loc o petrecere de două ore cu ANIMUSIC, cu bar pentru dispoziție bună, pentru dansuri. Veți putea asculta Farah, Maoizumi, The Slaughtermen, Sigrid, Crepes, Belzebubs, The Beatles, Les Elephants Bizzares, Bishop Birggs și alți fantastici cu clipuri animate.
Tradițional, sâmbătă noaptea, aveți parte de un Creepy Animation Night, de această dată cu Karpov not Kasparov și cu vizualurile Ariei Covamonas. Au fost adunate cele mai bizare creaturi animate, horror originale și sunteți invitați să le explorați alături de Aria Cavamonas, artista mexicană care conduce cinematografia experimentală de animație la un alt nivel. Filmele sale, în special „Carnival of the Animals” și „Own Flying Circus”, au fost proiectate și apreciate în cele mai mari festivaluri ale lumii, iar la Animest seria de scurtmetraje pe care le semnează va fi acompaniată de un live act Karpov not Kasparov (România).

Închidem cea de-a noua ediție Animest la Chișinău cu „9”, un film produs de renumitul Tim Burton. Filmul ne plasează într-o lume complet distrusă, fără țipenie de vietate, după un război apocaliptic dintre oameni şi maşini. O păpuşă de cârpă, 9, se trezeşte fără voce şi găseşte un obiect ciudat printre dărâmături. În timp ce umblă printre ruine, 9 este atacat de o maşină, pe nume Bestia, dar este salvat de o altă păpuşă, 2, care îi redă vocea.

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest va avea loc în perioada 24-27 octombrie la Artcor.

Mai multe detalii pe www.animest.md sau pe pagina de Facebook a evenimentului.
Festivalul Internațional de Film de Animație Animest este organizat de Asociațiile Animest și ALTFilm.

1

9 still

Animatrix photo_ADD CREDITS_f2_08b

lotte ja kuukivi saladus still

minuscule 2 still

the animatrix_add credit photo f2_14

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente