Dumitru Țîra a depus două sesizări la Judecătoria Chișinău pentru excluderea din cursa electorală a lui Ceban și Năstase

tiradabbing

Candidatul PPEM la șefia Capitalei, Dumitru Țîra, a depus două contestații la Comisia Electorală Centrală și la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani privind retragerea din cursa electorală a concurenților Blocului ACUM, Andrei Năstase și cel al PSRM, Ion Ceban, pentru neîndeplinirea cerinților hotărârii judecătoriei.

„În pofida reglementărilor legale, privind respectarea legislației electorale care este unitară, egală și obligatorie pentru toți concurenții electorali, candidatul PSRM și cel al Blocului ACUM le ignoră cu desăvârșire. Constatăm că Ion Ceban și Andrei Năstase dau dovadă de o atitudine de lipsă de respect față de lege. Cei doi concurenți electorali se simt atotputernici și protejați.

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, fiind susținut de partid cu toate resursele sale, consideră că-i este permis să nu respecte normele imperative din Codul Electoral și, chiar mai mult, indicațiile instanței de judecată care a constatat încălcarea legislației electorale și expres a interzis utilizarea imaginii personalității istorice – domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Nesupunerea față de deciziile instanței de judecată care sunt executorii din momentul pronunțării duce spre două aspecte periculoase și anume: încurajează concurenții electorali să încalce legislația electorală în aceeași manieră din considerentul că lipsește pedeapsa, precum și lipsa de respect față de puterea judecătorească. Puterea lucrului judecat nu are efecte – fapt dovedit prin acțiunile continue de încălcare a legislației electorale de către candidatul PSRM pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău – Ion Ceban, ori – Democrația Contează.

La fel sunt vădite și nu este necesar de prezentat probe suplimentare asupra acțiunilor și inacțiunilor candidatului PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău – Ion Ceban privind petrecerea campaniei electorale și anume costurile/cheltuielile exagerate, extra buget și netransparente efectuate pentru pliante, ziare, panouri publicitare, spoturi video cu caracter electoral. Combinarea în pozele sale de profil de culori și/sau sunete care invocă simboluri naționale ale Republicii Moldova ori ale altui stat.

Candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a negat prevederile codului electoral cu intenție, cu bună cunoaștere de caz, în manieră grosolană și continuă, făcând uz de poziția Partidului Socialiștilor, folosind poziția doamnei Greceanîi la întrunirile cu alegătorii, poze și filmulețe cu demnitari de rang înalt în stat, funcționari publici – membri ai Partidului Socialiștilor cu Președinții ai țărilor străine și alți demnitari de rang înalt ai altor state. Acțiunile ilegale ale candidatului Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban, rămân nepedepsite, au un caracter continuu și încurajează ceilalți concurenți la încălcare”, se arată într-un comunicat de presă al candidatului Dumitru Țîra.

contestatie1

contestatie2

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente