De la salariu european, la salariu de secretar de stat în Moldova. Victoria Nagy-Vajda, economii de 7 milioane de lei și cu afaceri în România

victoria-nagy

Victoria Nagy-Vajda a fost numită secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pe 17 septembrie, iar recent aceasta a depus la ANI declarația pe venit pentru anul 2019. Potrivit documentului, funcționara ridica un salariu lunar de 4 000 de euro la Banca Europeană de Investiții, obținând în total un venit doar din salariu în sumă de peste 34 de mii de euro.

Victoria Nagy-Vajda a mai declarat că și-a vândut apartamentul din Luxemburg cu 294 de mii de euro, iar banii i-a plasat la bancă. Ea mai este deținătoarea a patru imobile. Două se află în România: unul cu o suprafață de 3 000 de metri pătrați, obținut prin donație de la o rudă, altul e un apartament obținut prin moștenire și are o suprafață de 73 m2. În Moldova are un apartament de aproape 50 de metri pătrați și altul de 100 m2 pe care a cheltuit circa 45 de mii de euro în ani diferiți.

Ea deține cote-părți în cinci companii din România care se ocupă cu vânzări și oferirea de servicii online.

Funcționara mai declară multe depozite în euro în sumă de 346 de mii de euro și altele de 145 de mii RON.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente