Continuăm cu Cinemateca #diez care e despre filme bune și recomandări din partea oamenilor care iubesc cinematografia; pentru că și noi, cei de la #diez, le iubim și vrem să le împărtășim cu voi. Așadar, următoarele cinci filme ți le recomandă regizoarea Lucia Lupu.

Lucia este regizoare de ficțiune și film documentar. A debutat cu scurtmetrajul „Paparuda”, apoi a realizat „Pierduți în timp”, un documentar despre arhiva de film pe peliculă din Moldova. Acum este în producția unui film despre apa din țara noastră. Ah da, să nu uităm că scurtmetrajul „Paparuda” a stat la baza videoclipului cu același nume a trupei Via Dacă.

# The Turin Horse

Regizor: Béla Tarr, Ágnes Hranitzky
An: 2011
Gen: Dramă
Durată: 2.35

Comentariu: Un film în care liniștea vorbește. După mine, cel mai frumos film despre sfârșitul lumii.

#Underground

Regizor: Emir Kusturica
An: 1995
Gen: Comedie, dramă
Durată: 3.14

Comentariu: Underground combină în mod genial tragicul și comicul, ești aruncat într-un carusel de emoții ca să înțelegi ce înseamnă să fii viu!

# Les quatre cents coups

Regizor: François Truffaut
An: 1959
Gen: Crimă, dramă
Durată: 1.34

Comentariu: După ce am privit „Le quatre cents coups” am înțeles că nu vreau să pierd niciodată copilul din inima mea. Un film extraordinar de sensibil.

# Lo and Behold, Reveries of the Connected World

Regizor: Werner Herzog
An: 2016
Gen: Documentar
Durată: 1.38

Comentariu: Un documentar fascinant și în același timp înspăimântător ce abordează, după mine, cea mai controversată descoperire a umanității – Internetul. O viziune care te scoate din mrejele rețelelor și te reconectează cu realitatea. Ca de obicei, vocea lui Werner Herzog e jumătate din experiența filmului.

# Красные Поляны

Regizor: Emil Loteanu
An: 1966
Gen: Dramă
Durată: 1.32

Comentariu: Mi-i foarte drag acest film, dincolo de cuvinte.