Platforma globală de instruiri și inovații în guvernare „Apolitical” l-a inclus pe Iurie Țurcanu, directorul Agenției de Guvernare Electronică, în top 100 cele mai influente persoane din lume în domeniul guvernării digitale pentru anul 2019. Lista finală a fost alcătuită din peste 500 de nominalizări propuse inclusiv de experți independenți de la ONU, Universitatea Harvard, Organizația „Public Digital”, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Banca Inter-americană de Dezvoltare (IADB).

100 cele mai influente persoane din lume în domeniul guvernării digitale au fost selectate în baza mai multor factori, cum ar fi: numărul de nominalizări primite, capacitatea și potențialul de a face schimbarea la nivel național sau internațional, inclusiv datorită funcției sau a mandatului pe care îl deține, realizări în sectorul guvernării digitale, aprecieri ale prezentărilor și a comunicărilor la foruri internaționale de specialitate, precum și indicele țării în clasamentele internaționale privind e-Guvernarea etc.

Astfel, Platforma globală de instruiri și inovații în guvernare „Apolitical” elogiază o varietate însemnată a agenților schimbărilor, care conduc transformarea digitală în guvern – în rol de funcționari publici, miniștri, cercetători academici sau activiști civici – și încearcă să pună în lumină activitățile importante, atât cele ale actorilor de nivel înalt, cât și a inovatorilor care muncesc în spatele scenei, așa-numitei „revoluții digitale”.

Iurie Țurcanu activează la Agenția de Guvernare Electronică din anul 2011, fiind responsabil de crearea platformelor digitale centralizate ale Guvernului. Principalele proiecte realizate sub conducerea lui sunt: platforma tehnologică comună MCloud, serviciul guvernamental de plăți electronice MPay, platforma guvernamentală de schimb de date și interoperabilitate MConnect, dezvoltarea infrastructurii de identitate electronică, inclusiv semnătura mobilă.