Dumitru Țîra: „Pentru încălcările electorale, Ion Ceban trebuie să fie descalificat din cursa electorală”

dceban3

În data de 10 octombrie 2019, Instanța de Judecată a obligat candidatul PSRM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și partidul său să excludă imaginea personalității istorice Ștefan cel Mare și Sfânt din materialele electorale, să lichideze stocul nedistribuit de ziare și să scoată panourile stradale-electorale.

Ieri, în data de 10 octombrie 2019, Ion Ceban a declarat într-un comunicat de presă că se va conforma cu decizia Instanței de Judecată, iar colegii săi deja au început acțiunile de eliminare a materialelor care conțin elemente neadmise de legislația electorală. Cu toate acestea, observăm că materialele nu au fost eliminate, ba chiar mai mult, sunt distribuite în continuare cetățenilor, iar pe acestea putem vedea imaginea personalității istorice Ștefan cel Mare și Sfânt.

Dumitru Țîra: „Pe lângă faptul că este un hoț mic, este un mare mincinos. Ion Ceban a încălcat conștient legea utilizând în campanie simboluri și instituții de stat. Consider că un candidat trebuie să dea dovadă de răspundere și de responsabilitate înainte ca instanța de judecată să indice asupra acestor abateri. Un om care încalcă legea nu ne reprezintă, iar un candidat care încalcă legea trebuie descalificat din cursa electorală. Vom deveni cu detalii privitor la cererea de chemare în judecată a domnului Ceban și a domnului Năstase”.

dceban1

dceban3

dceban2

bannere socialisti

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente