La 10 octombrie, Dumitru Țîra, candidatul PPEM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a participat la dezbateri electorale organizate de postul de televiziune TVC21. La dezbateri a mai participat candidatul Lilia Ranogaeț, iar Valerii Klimenko nu a fost prezent.

În cadrul dezbaterilor, Dumitru Țîra a declarat că el participă la alegeri pentru că în buletinele de vot nu există opțiunea de vot împotriva tuturor.

În legătură cu siguranța în traficului rutier, Dumitru Țîra a spus: „Statul adoptă legi, diferite reguli, dar nimeni nu se ocupă de implementarea lor. Oamenii sunt educați diferit în ceea ce ține de campaniile sociale și de informare, mai ales în cele ce privesc situația din capitală în ultimele două săptămâni. O să vă aduc un exemplu foarte scurt în legislație cu privire la vânătoare. Există conceptul de confiscare a mașinii unui braconier. Adică unui braconier care ucide animale i se poate confisca mașina, dar unui șofer care conduce în stare de ebrietate și ucide oameni, nu? Este posibil și trebuie făcut.

Confiscarea automobilului este singurul mod în care oamenii vor înțelege că nu pot conduce beți. De asemenea, la nivel de municipiu pot fi create niște reguli specifice de circulație, mai ales în zonele unde se află instituții sociale de tip școli, universități, spitale ș.a. Cel mai simplu exemplu este Primăria municipiului Chișinău, unde până acum era o trecere de pietoni, dar acum nu mai este. Pentru a traversa bulevardul Ștefan cel Mare, este nevoie de a mai trece o stradă. Această decizie a fost luată pentru a facilita traficul automobilelor pe bulevard. Chișinău este un oraș al mașinilor. Mereu există lupta asta dintre automobile și pietoni. Dar pietonii sunt prioritatea. Orașul, Primăria și consiliul trebuie să înceapă să se gândească la oameni.”

De asemenea, Dumitru Țîra și-a prezentat planul de activitate pentru Primărie: „4 luni – curățim, 4 ani – construim Chișinăul”.

Nu în ultimul rând, candidatul a discutat despre transparența surselor media în ceea ce ține de reflectarea activităților Primăriei.