Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii” lansează un concurs de acordare a cel puțin 20 de granturi cu valoarea de la 1 000 de euro până la 60 000 de euro pentru instituții mass-media, case de producție, ONG-uri sau asociații de media. Propunerile de proiect pot fi depuse până în decembrie 2020 (concursul va fi activ până la epuizarea fondurilor), iar termenul limită pentru implementarea lor este iulie 2021.

Instituții mass-media, case de producție, ONG-uri sau asociații de media sunt invitate să depună propuneri de proiect pentru crearea conținutului audiovizual care va contribui la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru.

Este încurajată colaborarea între instituții media și case de producție de pe diferite maluri. Folosirea inovațiilor va constitui un avantaj.

Finanțarea va fi disponibilă sub formă de granturi pentru producția de materiale audiovizuale. Entitățile care vor înainta propunerea de proiect sunt libere să decidă formatul (documentare, știri, reportaje, podcasturi, interviuri, talk-show-uri etc.), periodicitatea și tematica produsului elaborat, dar se vor asigura că acesta este apolitic.

Co-producțiile ar trebui să promoveze încrederea, toleranța, respectul și înțelegerea nevoilor locuitorilor celor două maluri, precum și să contribuie la eliminarea stereotipurilor negative.

Pentru sporirea calității produselor și asigurarea dimensiunii de consolidare a încrederii, partenerii de implementare a proiectelor vor beneficia de asistență tehnică din partea unor profesioniști care colaborează cu televiziune publice multiculturale europene.

Detalii despre condițiile de participare la concurs, precum și despre modul de pregătire și depunere a dosarului puteți găsi AICI.

Pentru informații suplimentare o puteți contacta pe Irina Perciun, specialist Proiecte Media, la numărul de telefon 069120234 sau la adresa de e-mail [email protected]

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Mai multe despre Program găsiți pe site-ul PNUD Moldova.