Lucrările de amenajare a scuarului din strada George Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei, au fost finalizate. Astfel locuitorii din preajmă, precum și alți cetățeni ai municipiului dispun de un nou spațiu public pentru recreere.

Conform Primăriei municipiului Chişinău, reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele.

Concepția de amenajare a scuarului din strada George Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim, Chișinău și Cernăuți.

img

Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției – S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism” –, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 2-29 octombrie 2018.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

img (2)

Menționăm că inițiativa de reamenajare a scuarului din strada George Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim, Chișinău și Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Primăria municipiului Chișinău, la fel ca și partenerii de proiect din țara vecină, va găzdui reprezentanții oficiali din orașele înfrățite – Mannheim și Cernăuți – la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Acțiunea este planificată pentru finele lunii octombrie.

img (3)

img (4)

img (5)

img (6)

img (7)

img (8)

img (9)