Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse astăzi, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor, motivând greva în baza refuzului Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale. Ministerul Economiei a anunțat într-un comunicat că se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere.

Conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetățenilor.

„Pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se arată în comunicat.

În prezent, se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluționeze problema fluxului de călători și optimizarea programului de transport rutier. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de deservire a serviciilor rutiere din țara noastră.

Amintim că, astăzi începând cu primele ore ale dimineții și până la ora 14.00, peste 600 de curse urbane și interurbane își vor suspenda activitatea în semn de protest. Vezi AICI lista microbuzelor care vor protesta.