La solicitarea diasporei, la Barcelona va fi deschis un Oficiu Consular

Barcelona_at_golden_hour_Credit_iStock_Eloi_Omella
Foto: Avis

Republica Moldova va avea un Oficiu Consular în Barcelona. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi, 9 octombrie, în cadrul ședinței Guvernului.

Decizia de creare a acestui birou vine ca urmare a numărului mare de cetățeni ai Republicii Moldova. „Postul consular vine să răspundă multiplelor solicitări ale diasporei, dar și să fluidizeze solicitanții de servicii consulare în Regatul Spaniei. Oficiul va acoperi inclusiv asistența de care au nevoie și conaționalii noștri din sudul Franței”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Guvernului.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat faptul că în cadrul Consulatului din Frankfurt va mai activa încă un consul. Decizia vine după ce Diaspora moldovenească a solicitat să fie asigurată funcționalitatea continuă a misiunii, mai ales că prezența cetățenilor din Republica Moldova în această zonă este în creștere, iar numărul acțiunilor consulare s-a dublat în ultimii trei ani. Alocarea celei de-a doua unități de personal va debloca activitatea curentă a Consulatului General, care stagnează în legătură cu rechemarea și eliberarea din funcție a Șefului de misiune precedent.

Amintim că, Guvernul a numit astăzi un nou secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Este vorba de Viorelia Lazăr care, potrivit ministrei Gavriliță, are 20 de ani de lucru în domeniu TIC, iar în ultimii 17 ani a fondat și a condus compania Neomatrix.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente