Guvernul va acorda un nou lot de ajutoare materiale Consiliilor Raionale Ocnița și Glodeni în scopul lichidării consecințelor calamităților naturale din primăvara și vara acestui an. Pentru acest lucru din rezerva de stat vor fi scoși peste 540 de mii de lei.

Prin urmare, acești bani vor acoperi cheltuielile pentru reparația acoperișului deteriorat al blocului de locuit din str. Prieteniei 136, din orașul Otaci. Agenția Rezerve Materiale din subordinea MAI va elibera foi ondulate și cherestea în sumă de circa 68 de mii de lei.

Totodată, alte 2 786 de foi ondulate și 443 de metri pătrați de țiglă metalică în valoare totală de aproximativ 473 de mii de lei vor fi eliberate din rezervele materiale de stat pentru restabilirea acoperișurilor caselor de locuit afectate de vântul puternic din 2 iulie.

Vă amintim că zeci de gospodării au fost afectate de grindină, terenurile agricole și livezile la fel au fost afectate în proporție de 30 la sută din cauza furtunii din luna iulie, care a produs pagube în regiunea de nord a țării.