Timp de o lună, pasagerii curselor Air Moldova vor putea lectura în timpul zborului noua ediție a ghidului vinurilor bune din Republica Moldova – Fine Wine Guide 2019. Este al doilea an la rând în care ghidul se află, la propriu, la înălțime – la bordul aeronavelor Air Moldova.

Ghidul a fost publicat, în premieră, în ediție bilingvă: română și engleză, fiind destinat amatorilor de vin din Republica Moldova, dar și a celor din străinătate.

Publicația conține descrierile a 50 de vinuri de top din Republica Moldova, aranjate într-o selecție non-ierarhică. Sunt aproape 25 de crame reprezentate în ghid cu vinuri seci, spumante, ice-wine, albe, rozé și roșii. Ghidul și expoziția celor 50 de vinuri vor putea fi văzute la Centrul de informare turistică a Republicii Moldova.

4-800x1067

De asemenea, Fine Wine Guide conține informații despre soiurile principale de struguri din Moldova, zonele vitivinicole, dar și informații despre evenimentele vinicole și turismul eno-gastronomic în Moldova.

Ghidul prezintă și o rubrică nouă – „Ambasadorii vinului” – o relatare despre cinci oamenii de succes care promovează vinul moldovenesc peste hotarele țării: în România, Franța, Portugalia și Japonia.

3

El a fost editat într-un tiraj de 4 000 de exemplare, urmând să fie distribuit în HORECA, dar și la evenimente dedicate vinului. De asemenea, publicația va fi prezentată la cele mai importante târguri de vinuri din străinătate, la concursuri de vinuri și evenimente de promovare a Vinului Moldovei.

Revista a fost editată de autorul blogului de vinuri finewine.md, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Credit foto: finewine.md