Dacă vrei să guști cartofi pregătiți în fel și chip, atunci participă la Toamna cartofilor

toamna cartofilor

Dacă vrei să guști cartofi pregătiți în fel și chip, să cumperi legume și fructe de sezon și să te bucuri de o duminică la poalele codrilor, atunci ești așteptat la Toamna Cartofilor.

Evenimentul, deja la cea de-a doua ediție, va avea loc pe 13 octombrie, între orele 13.00 și 18.00, în satul Râșcova din raionul Criuleni.

La Toamna Cartofilor vei putea alege dintre 20 de soiuri de cartofi, atât locale cât și din alte țări, o parte din ele crescute ecologic la Râșcova de cooperativa „Cartoful Râșcovean”. Pe lângă varietatea de cartofi, mesele te vor întâmpina cu multe alte fructe și legume de sezon, bucate tradiționale și obiecte de artizanat.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansambluri populare din Râșcova, de copiii de la școala și grădinița satului, dar și de câțiva artiști din Chișinău. Pentru cei mici am pregătit o zi plină de distracții în spiritul evenimentului: constructor din fructe și legume, jocuri active și, pentru prima dată la Râșcova, o cursă în saci de cartofi.

Satul Râșcova nu a fost ales din întâmplare ca locație a evenimentului. Aflat la 25 km de Capitală, satul este cunoscut drept „Vatra Cartofarilor” datorită generațiilor de fermieri locali specializați în cultura cartofilor. Tot Râșcova găzduiește complexul EcoVillage Moldova, din care face parte și Centrul de Instruire EcoVisio.

În aceeași zi, vei avea ocazia să participi la un tur gratuit al EcoVillage, cu pornire de la ora 10.30 și 16.30. În cadrul turului, vei afla despre diferitele principii care au stat la baza complexului, precum construcțiile eco sau grădinăritul prin permacultură, și vei putea vizita Sanctuarul de Cai din incinta EcoVillage. Detalii despre tur găsești aici.

În ziua evenimentului se va organiza transport din Chișinău și retur. Te poți înregistra folosind formularul de aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente