(video) Cum și de ce Xstyle a adoptat o politică internă de a colabora doar cu branduri prietenoase mediului

xstyle
Foto: locals.md

În ultima perioadă, tot mai multe magazine de la noi încearcă să colaboreze cu branduri eco-friendly. Unul este amplasat chiar în centrul Chișinăului. Despre Xstyle vorbim, care de ceva timp a adoptat o politică internă de a colabora doar cu companii prietenoase mediului.

Xstyle încearcă să colaboreze cu brandurile prietenoase mediului, care promovează, dar și folosesc materiale ce nu dăunează mediului. De exemplu, sticle reutilizabile care pot fi folosite pentru o perioadă îndelungată de timp, hamace eco-friendly și echipament la fabricarea căruia se folosesc mai puține substanțe chimice care poluează atmosfera.

Angajații Xstyle menționează că prețul unei anumite piese depinde și de faptul cât companiile investesc în tehnologiile care le-ar permite acestora să fie mai prietenoase mediului. De aici probabil și prețul mai mare pentru o anumită piesă.

Nu întâmplător Xstyle este prietenos mediului, pentru că și angajații sunt în primul rând interesați de un mod de viață sănătos. Angajații merg în drumeții, practică alpinismul sau ciclismul. De multe ori aceștia vin la serviciu cu bicicleta.

Xstyle este unul dintre partenerii generali ai campaniei Hai Moldova din acest an și va oferi premii eco elevilor câștigători.

Videoul a fost realizat în parteneriat cu Hai Moldova.

În acest an, echipa Hai Moldova organizează Campania națională de colectare a deșeurilor electronice. Campania, care a început pe 15 septembrie și se va încheia pe 15 octombrie, se va desfășura în întreaga țară.

# Ce se va întâmpla cu deșeurile colectate?

Întrucât în Moldova nu avem instalații autorizate pentru procesarea deșeurilor electronice, la finalul campaniei, deșeurile colectate vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care deține autorizație integrată de mediu și autorizație IPPS cu privire la emisii. Reciclatorul a fost ales după principiul proximității, fiind cea mai apropiată fabrică performantă în raza de 1 500 km.

Mai multe detalii despre campanie poți afla pe haimoldova.mdfaradeseuri.md sau pe pagina de Facebook: Hai Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente