Asociația Comunițăți Active pentru Democrație Participativă, în colaborare cu inițiativa Seed it Forward (Asociația EcoVisio), invită să participați la campania „Plantăm livezi de cartier”. Campania are drept scop plantarea unor arbori și arbuști comestibili în curțile din Chișinău.

Organizatorii preconizează să planteze în cadrul campaniei mai mulți puieți de nuc, măr, prun, cais, cireș, vișin (și alte varietăți fructifere), dar și arbuști precum alun, coacăz, zmeură, irga, aronie și altele.

Puieții urmează a fi plantați în 10-15 curți și scuaruri sugerate de către locuitorii orașului.

Campania de plantare face parte din efortul asociației de a promova reziliența urbană alimentară, de a promova conceptul „orașului ca livadă”, de a contribui la înverzirea orașului, de a organiza comunitățile urbane în jurul unor activități comune.

Cei care vor să participe doar ca voluntari vor fi anunțați despre data și locul plantărilor desfășurate, iar persoanele care vor să planteze pomii și arbuști în curtea lor devin organizatori împreună cu noi și trebuie:

# să vină la sesiunea demonstrativă de instruire privind plantarea puieților, care se va desfășura pe data de 9 noiembrie în parcul Calea Orheiului;
# să adune un grup de voluntari – vecini, alți localnici, prieteni, împreună cu care să participe la plantarea în curte.

Organizatorii vor colecta locațiile propuse și îi vor contacta pe autorii propunerilor pentru planificarea și organizarea plantărilor.

Doritorii să participe la campanie pot completa formularul AICI. Evenimentul va avea loc în perioada 9 noiembrie-15 decembrie.

Mai multe detalii despre eveniment vezi AICI.