(video) „Nu sări cu sapa la avioane” sau „Omul sfințește locul”. Cum arată zicalele moldovenești în format video

saf

„Omul sfințește locul”, „Frate, frate, dar brânza-i cu bani”, „Nu sări cu sapa la avioane”. Aceste fraze și multe altele le cunoaștem încă din copilărie, pentru că sunt caracteristice spațiului nostru. Li se mai spune fraze adunate din popor. Nu știm dacă ați încercat să vă imaginați cum ar arăta la propriu, dar echipa Kreyon a hotărât să pornească un proiect în care transformă aceste zicale în imagini.

Astfel, de două ori pe săptămână pe pagina de Facebook Kreyon veți găsi zicale noi în format video. Autorii proiectului spun că aceste produse conțin doar un mesaj umoristic educativ.

Proverbele sunt animate în 2D, într-o manieră ușor interpretabilă și pe înțelesul tuturor.

„Rețelele de socializare, mai ales Facebook, sunt niște platforme unde găsești tot, începând de la «cum corect sa penește o găină» – video de la chef Gordon Ramsay, până la citatele celor mai mari filosofi contemporani, cum ar fi Jason Statham și Will Smith. Reieșind de aici, am zis de ce să nu arătăm și noi ceva ce știm cu toții, dar nu am mai folosit de mult timp în conversațiile noastre cotidiene sau nu am pus reper pe aceste proverbe, nu le-am folosit drept sursă de motivație sau sursă de unde am putea găsi răspunsul la unele întrebări cu care ne confruntăm”, ne-au explicat băieții de la Kreyon.

Mai jos, vedeți câteva proverbe animate:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente