Șase tineri din Moldova vor alerga 21 de kilometri printre fire electrice, apă rece și alte obstacole pentru o cauză nobilă. Cum îi poți susține

4ba67c9a-c8c3-43b0-b967-4b56bdc5ea0b

Cu toate că puțini știu despre asta, în Marea Britanie activează un centru de caritate pentru copiii din Moldova. Centrul Phoenix a fost înființat de Victoria Dunford, o cetățeană a Republicii Moldova, care ulterior, pentru activitățile sale de voluntariat, a fost decorată de regina Marii Britanii. Întru susținerea activității acestui centru, o echipă alcătuită din șase tineri maratoniști moldoveni participă la diverse curse. În acest weekend, tinerii urmează să participe la Windsor Trifecta Weekend. Pentru a sprijini tinerii, puteți să faceți o donație aici.

„Suntem o echipă formată din șase prieteni, cu toții originari din Republica Moldova. Am decis să ne asumăm această provocare pentru a ne testa pe noi înșine și mai important pentru a sensibiliza cu privire la dizabilitate în țări mai îndepărtate și în afara UE, cum ar fi Moldova.”

Tinerii vor alerga 21 de kilometri printre peste 30 de obstacole. „Aceasta este una dintre cele mai dificile curse de obstacole din viața noastră!” Printre obstacolele pe care urmează să le treacă vor fi fire electrice și apă rece.

„În Moldova mulți copii cu dizabilități suferă. Irina face parte din această categorie. Înainte de a veni la Centrul Phoenix, își petrecea cea mai mare parte a timpului într-un scaun cu rotile, într-o cameră mică, cu condiții proaste și fără contact cu lumea exterioară. Acum, de când a început să frecventeze centrul, tânăra este entuziasmată ori de câte ori iese din casă. Ba mai mult, are și prieteni cu care adesea vorbește la telefon. Centrul Phoenix i-a dat o șansă nouă”, menționează tinerii justificând fapta pentru care participă la maratoane.

Mai multe detalii despre cum puteți ajuta tinerii vedeți aici.

Nu este primul maraton în scop caritabil la care participă tinerii. În Andorra, cea mai dificilă distanță pe care au avut-o maratoniștii a fost distanța totală de 42 km cu 56 de obstacole. Tinerii au făcut cursa propusă într-un interval de 13 ore. „Cea mai grea parte din această cursă a fost faptul că traseul cursei era prin zona muntoasă al Andorrei, acolo era un resort de ski”. Maratoniștii menționează că dealurile acoperite cu pietre și zăpadă, izvoarele cu apă rece îți tăiau respirația. „Cel mai dificil obstacol a fost urcarea la deal cu o „cărămidă de cement” pe o distanță de 3 km”.

Această cursă a fost cea mai dificlă, deoarece până la acel moment tinerii nu au alergat distanțe mai mari decât 23 km cu obstacole.

Află mai multe despre tinerii maratoniști dintr-un material anterior.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente