Departamentul de Stat al Ambasadei Americii anunță perioada de înregistrare pentru programul Loteria Vizelor DV-2020. Aceasta începe marți, 2 octombrie 2019, iar dosarele pot fi trimise până pe 5 noiembrie 2019.

Pentru a participa în programul din acest an, doritorii trebuie să acceseze www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare. Acolo se va completa formularul de participare (E-DV). Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de Internet.

Pentru participarea la programul Loteria Vizelor nu se percepe nicio taxă. Instrucţiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions.

Participanţii la program trebuie să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze. Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.

O nouă cerință este de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care participantul nu trebuie să poarte ochelari. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

Participanții vor afla dacă au fost selectați pe www.dvlottery.state.gov. Ei îşi vor putea folosi numărul de confirmare pentru a verifica dacă cererea lor a fost selectată.