(foto) Lansarea Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative

1

Luni, în data de 23 septembrie, O.C.N. „SEBO CREDIT” SRL a făcut încă un pas în favoarea calității, participând în rol de fondator la lansarea Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative (APCFA).

În cadrul acestui eveniment, au fost prezente peste 50 de companii din sectorul financiar nebancar, cât și reprezentanți ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Băncii Naționale a Moldovei și Camerei de Comerţ Americane din Moldova.

Lansarea a fost petrecută la Radisson Convention Center, unde toți participanții s-au adunat pentru a semna un Cod de Conduită, act ce asigură măsuri suplimentare pentru protecția consumatorilor. Ceea ce înseamnă că serviciile oferite de acest sector vor fi orientate maximal spre clienți.

2

Acum, beneficiarii unui împrumut sau cei care au intenția de a lua unul din rețeaua de parteneri a APCFA se pot bucura de un nivel mai ridicat de protecție și reguli clare de cooperare.

Pe lângă toate acestea, a fost elaborată marca de conformitate „Creditor responsabil”. Membrii Asociației care vor respecta principiile stabilite de Codul de Conduită vor asigura clienții cu servicii la un nivel mai înalt.

3

„Întrucât industria creditelor nebancare este o industrie matură în Moldova, este important să avem un acord prompt asupra practicilor comerciale responsabile și anume cele de protejare a consumatorilor și dezvoltării industriei. Mai mult, o altă sarcină esențială a Asociației va fi inițierea lucrărilor cu legislatorii și autoritățile de supraveghere pentru conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen mediu a industriei”, a constatat șefa Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative, Angela Gladei.

4

Totodată, Sergiu Sobuleac, directorul general al O.C.N. „SEBO CREDIT” SRL îndeamnă colegii săi din domeniu să se alăture noii Asociații: „Calitatea este garantul unei afaceri de succes. Pentru a crea o unitate de clienți loiali, dar în primul rând fericiți, este necesar să ne aflăm în continuă dezvoltare. De fiecare dată trebuie să ne gândim ce să facem ca serviciile noastre să fie și mai bune pe zi ce trece. Stimați colegi, nu ezitați să vă alăturați Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative. Doar în așa mod putem dezvolta o industrie bine pusă la punct.”

La rândul său, Secretarul General din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Elena Pui, a asigurat că membrii asociației nu vor fi lipsiți de sprijin și cooperare.

5

„CNPF mizează pe un dialog constructiv cu Asociația Patronală a Companiilor Financiare Alternative din Moldova. Sperăm că Asociația va deveni o platformă puternică și va fi auzită de autorități. Împreună vom putea crea un sector nebancar puternic și competitiv, care va putea rezista vulnerabilităților externe și interne”, a spus ea.

6 10 9 8 7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente