(foto) Cum s-a desfășurat cea de a doua ediție a competiției naționale la hipism – Cupa „Iacob Ciachir”

collage lhsgfa

Peste 22 de cai și 30 de călăreți au participat la cea de-a doua ediție a competiției naționale la hipism – Cupa „Iacob Ciachir”. Competiția a fost organizată pe 21 septembrie în cadrul Școlii de Hipism din municipiul Ungheni.

Cu o zi înainte de competiție, mai mulți călăreți au efectuat o paradă a călăreților pe mai multe străzi ale municipiului Ungheni. Potrivit internauților și organizatorilor, la evenimentul cultural-sportiv au evoluat 22 de cai și 30 de călăreți ce au reprezentant întregul spațiu românesc: Republica Moldova și România, transmite news.ungheni.org.

IMG_5168
IMG_5174

În calitate de oaspeți, competiția națională a adunat pe teritoriul Fermei de cai din municipiul Ungheni locuitorii și oaspeții urbei, reprezentanți ai administrației publice locale, parlamentari ungheneni și membrii ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

IMG_5126
IMG_5165

A doua ediție a competiției naționale la hipism – Cupa „Iacob Ciachir” a beneficiat de suportul masiv din partea organizației Voluntari Pro Ungheni care a fost și partenerul evenimentului.

Voluntarii-Pro-Ungheni
Voluntarii-Pro-Ungheni-2
Voluntarii-Pro-Ungheni-3

Amintim că, competiția națională la hipism – Cupa „Iacob Ciachir” este la a doua ediție și a fost organizată de către JCI Ungheni în comun cu Școala Republicană de Hipism din municipiul Ungheni și în parteneriat cu Primăria și Consiliul raional Ungheni.

Iacob-Ciachir-4
IMG_5126 (1)

Ultimul campionat la hipism a avut loc la Ungheni în anul 1989. Fosta fermă de cai din Ungheni, înființată de Iacob Ciachir, era renumită în tot spațiul ex-sovietic, aici fiind crescuți cai pur sânge, foarte scumpi și solicitați la acea vreme.

IMG_5179

IMG_5268

IMG_5275

IMG_5292

IMG_5346

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente