A fost lansată o platformă online unde poți afla tot ce trebuie să știi despre problema deșeurilor din Moldova

deseuri
Foto: Dan Ciubotaru

Inițiativa „Hai Moldova” a lansat site-ul faradeseuri.md, un portal online informativ unde puteți găsi informație locală despre problema deșeurilor. Platforma își propune să centralizeze toate informațiile despre situația ecologică din Moldova și să ofere soluții practice pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor.

Platforma faradeseuri.md oferă informații despre noutățile din domeniu, situația actuală a deșeurilor din Moldova, soluții ecologice pentru a reduce, reutiliza și recicla deșeurile produse, recomandări de produse și servicii ecologice disponibile pe teritoriul țării noastre.

Una dintre categoriile interesante pe platformă este „Mit și realitate”, acolo unde echipa Hai Moldova demontează anumite mituri legate de gestionarea deșeurilor, explicând cum stau, de fapt, lucrurile în realitate. Aici le puteți accesa.

Autorii site-ului apelează la ajutorul utilizatorilor interesați de acest subiect pentru a contribui cu informație relevantă site-ului.

De ce să contribui?

# Există multă informație pe internet despre managementul deșeurilor, însă aceasta nu este centralizată într-un singur spațiu;

# O mare parte din informație este în limba engleză și/sau nu este adaptată local;

# Informația circulă în grupuri mici.

Cum poți să contribui?

Scrie-ne ideile și sugestiile tale, dar și știrile, informațiile, sursele care crezi că ar putea fi relevante pentru tipul de conținut pe care vrem să-l producem la adresa: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente