(video) „Nu am concurență în aceste alegeri.” Cinci priorități pe care le are Dorin Chirtoacă în campania electorală

dorin
Foto: privesc.eu

Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, s-a lansat astăzi în campania electorală. Tradițional, politicianul și-a atacat oponenții, i-a acuzat pe Dodon și Plahotniuc de arestarea sa de acum doi ani, a citit 127 de realizări pe care le consideră vizibile în perioada celor trei mandate, și-a expus lista de priorități, iar la final a recitat o poezie pentru actuala guvernare.

Chritoacă a menționat, în cadrul discursului său, că aceste alegeri sunt o încercare de revenire la normalitate pentru Chișinău, prin întoarcerea instituției furate de Dodon și Plahotniuc orașului. În continuare, politicianul a mai zis că tot Dodon și Plahotniuc se fac vinovați de arestarea sa, pe care el o consideră ilegală, dar că așa cum tot el a prezis anterior, „Plahotniuc a aprins fitilul bombei cu ceas pe care și-a instalat-o sub propriul scaun.”

Deși a încercat să-și facă dreptate la un eveniment public recent unde: „M-am năpustit să-l strâng de gât pe Plahotniuc”, acesta a fost înconjurat de bodyguarzi. Totuși: „Sperăm să ne mai întâlnim în viața asta, că bărbătește avem ce discuta”, a mai spus Chirtoacă.

Revenind la ideea lansării sale în campania electorală, Chirtoacă a zis că înțelege atitudinea oamenilor care vor spune că trei mandate au fost suficiente, dar că trebuie să-și ducă proiectele începute până la capăt, iar dacă nu ar fi fost arestat și și-ar fi continuat mandatul, acum nu ar fi candidat. Soluția dezvoltării orașului o vede exclusiv în accesarea fondurilor europene, după modelele orașele din fostul bloc socialist, care, la fel, au devenit moderne pe bani europeni.

Despre campania curentă, Chirtoacă a zis că nu are de fapt concurenți, iar dacă ar fi candidat într-o țară democratică, așa cum este România, spre exemplu, ar fi câștigat din primul tur. „Se îngrămădesc o mulțime de hiene să rupă din mine și să-mi ocupe locul. Aceasta este fața campaniei de azi”, a mai spus fostul primar, care consideră că tot ceea ce promit oponenții săi a fost deja realizat în mandatele sale.

În continuare, candidatul la Primărie a citit 127 de realizări pe care le-a făcut în cele trei mandate anterioare. Printre acestea, bineînțeles, au fost menționate troleibuzele noi. Pe lângă lupta pentru demnitate și adevăr, Chirtoacă a promis și continuarea a cinci proiecte europene:

# Asamblarea a până la 350 de troleibuze noi;

# Continuarea proiectului cu drumurile pentru creșterea vitezei de deplasare pe arterele: Calea Orheiului, Șoseaua Hâncești, Albișoara;

# Proiectul cu privire la reformarea infrastructurii Regiei „Apă-Canal”, pentru a aduce condițiile existente la standarde europene;

# Termoizolarea clădirilor instituțiilor publice: școli, spitale, grădinițe;

# Planificarea urbană te tip european prin creșterea numărului de zone pietonale și integrarea eficientă a transportului auto cu cel alternativ;

# Dezvoltarea suburbiilor.

Dedicație pentru actuala guvernare de la Dorin Chirtoacă:

„Tu, ce faci, te-ai schimbat atât de mult

Nu mai ești deloc așa cum te-am știut

Când mă uit la tine-n ochi, tu ești pierdut

Pentru totdeauna, șarmul tău a dispărut

Dar tu nu boci, nu plânge

Nu vărsa lacrimi de sânge

Timpul nu poate fi dat în spate

Iar noi, noi mergem mai departe

Cu demnitate, mergem mai departe

Maestre, muzica!”

Taguri: #Alegeri 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente