Un grup de studenți de la ASEM va parcurge mii de kilometri pentru a crea relații moldo-finlandeze

ase3m

Un grup de 11 studenți de la Academia de Studii Economice a Moldovei a pornit ieri într-o nouă aventură. Timp de zece zile, aceștia vor străbate mii de kilometri pentru a contribui la crearea relațiilor moldo-finlandeze. Punctul de pornire a fost Chișinău, iar punctul final este orașul Jyväskylä din Finlanda.

Cei 11 tineri studiază la Facultatea „Relații Economice Internaționale”, iar scopul călătorii lor este să-și promoveze instituția de învățământ și, totodată să contribuie la crearea relațiilor moldo-finlandeze.

În acest proiect se planifică crearea unui start-up boutique și a unui canal de YouTube „Nordicness and Moldova”. Toate acestea vor fi posibile datorită implicării studenților care urmează să cunoască și producătorii autohtoni din orașul finlandez.

În aceste zece zile, studenții vor participa la diverse lecții și activități cu o un grup de profesori finlandezi a căror limbă maternă nu corespunde cu cea a participanților din Moldova. Astfel, studenții de la ASEM vor ajuta prin traducerea documentelor și familiarizarea cu legislația ambelor părți. Mai mulți profesori și experți economici internaționali vor fi implicați pentru a analiza procesul metodologic.

Aceste activități reprezintă o primă rundă de negocieri pentru stabilirea unui Business Centru Moldo-Finlandez pentru studenți.

În toate aceste zece zile, alături de studenții de la ASEM se va afla și colegul nostru de la #diez, Sandu Oprea, care ne va ține la curent cu toate lucrurile interesante care se întâmplă acolo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente