(foto) Cum arată râulețul Durlești după ce a fost curățat de voluntarii Hai Moldova

hai2

Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova au mers să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești care, frecvent, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară au avut loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.

Zona râulețului Durlești este una dintre cele mai poluate din regiunea municipiului Chișinău, cu depozite aglomerate de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Din acest motiv, voluntarii Hai Moldova s-au alăturat Zilei globale a curățeniei printr-o acțiune de salubrizare a zonei. Iată cum arată râulețul Durlești după marea curățenie:

Photo Credit: Hai Moldova

În contextul aceleași ocazii, elevii mai multor licee din Capitală au făcut curățenie în zonele din apropierea școlilor lor. Concomitent, acțiuni similare au avut loc în satul Varnița, r. Anenii Noi, satul Chiperceni și satul Pohrebeni, r. Orhei, satul Caplani, r. Ștefan Vodă, satul Păpăuți, r. Rezina, orașele Călărași, Strășeni, Leova, Cantemir, Taraclia. Echipa Hai Moldova a ajutat voluntarii din aceste localități cu saci de gunoi și mănuși. Acțiunile de salubrizare vor continua în contextul Zilei globale a curățeniei și săptămâna viitoare atât la Chișinău, cât și în alte 20 de localități din țară.

Ziua globală a curățeniei este o acțiune socială care are loc în fiecare an, la 21 septembrie, în întreaga lume. În această zi se organizează acțiuni de salubrizare, dar și evenimente de conștientizare a problemei gestionării deșeurilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente