De Zilele europene ale patrimoniului, te poți „plimba” prin Chișinăul secolului trecut. Ce evenimente se organizează

oldchisinau_com1
Foto: oldchisinau.com

În contextul marcării Zilelor Europene ale Patrimoniului, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor are pe agenda sa mai multe activități ce vin să prezinte patrimoniul cultural-istoric al țării noastre. Evenimente au scopul de a informa și sensibiliza cetățenii cu privire la patrimoniul cultural-istoric cu statut protejat.

Ediția de anul acesta se desfășoară sub genericul Arte și Divertisment și va avea loc între 23 și 27 septembrie, dar și pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie:

# La 23 septembrie va avea loc conferința de presă de lansare a evenimentului (IPN, ora 10.00);

# La 25 septembrie se va vernisa expoziția „Chișinău: trecut, prezent, viitor” (Muzeul or. Chișinău, str. A. Mateevici, nr. 60, începând cu ora 13.00);

Expo Muz or Chisinau

 

# La 25 septembrie se va vernisa expoziția fotografică „Chișinău în retrospectivă istorică: arhitectură, patrimoniu, cultură” (Centrul Expozițional Constantin Brâncuși, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 3, începând cu ora 15.00).

Expo Centrul Brancusi

Mai mult, în perioada 26-27 septembrie la Butuceni, se vor desfășura lecții deschise cu prezentări, comunicări, jocuri interactive tematice cu implicarea experților-formatori în domeniul patrimoniului cultural-istoric, acțiune de salubrizare cu implicarea a 60 de copii din Liceul român-francez „Gheorghe Asachi” din mun. Chișinău.

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente