În această toamnă, la Londra se va deschide primul muzeu din lume dedicat vaginelor

vagina

Primul muzeu din lume, dedicat în totalitate vaginelor, își va deschide ușile la Londra în această toamnă, scrie euronews.com.

Muzeul, deschiderea căruia e posibilă datorită unei campanii globale de strângere de fonduri, în urma căreia s-au colectat 50 000 de lire, are scopul de a crește nivelul de conștientizare despre sănătatea vaginală.

Comunicatul de presă ce anunță lansarea muzeului îl descrie ca „primul muzeu din cărămidă și mortar dedicat anatomiei ginecologice”. Muzeul va găzdui expoziții, piese de teatru, ateliere și spectacole de comedie – toate având ca tematică centrală vaginul.

Directoarea muzeului, Florence Schechter, spune că ideea a venit ca o reacție a muzeului islandez dedicat penisurilor, realizând că în lume nu există un echivalent pentru vagine. „Este o parte a corpului care merită sărbătorită. Muzeul este o ocazie minunată să răspândim mesajul că vaginul nu este un lucru care ar trebui să inspire rușine.”

Muzeul va avea și un program dedicat copiilor, pentru a le oferi confortul de a vorbi liber despre vagine de la o vârstă fragedă, încurajând în acest fel educația sexuală.

Spațiul se deschide pe 16 noiembrie la Londra cu o expoziție centrată în jurul miturilor despre vagine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente