Specialiștii în securitatea cibernetică atenționează oamenii să nu împrumute încărcătorul pentru telefon. Care este riscul

iphone-incarcare-corecta

Vești proaste pentru persoanele care au împrumutat până în acest moment încărcătorul de la telefonul mobil. Experții în securitate cibernetică avertizează că nu este bine să facem acest lucru niciodată.

Faptul că încărcătoarele se împrumută nu este un lucru nou. În anumite situații rămânem fără baterie la cel mai important lucru pe care îl deținem, telefonul mobil, astfel împrumutăm unul de la o persoana cu același brand de telefon. Aparent este un lucru periculos de făcut; experții în securitate ne avertizează să ne protejăm cablurile de încărcare, așa cum ne protejăm parolele, scrie a1.ro.

„Există anumite lucruri în viață pe care pur și simplu nu le împrumutăm. Dacă vă aflați într-o vacanță și v-ați da seama că ați uitat să vă împachetați lenjeria intimă, nu ați întreba toți călătorii dacă le puteți împrumuta lenjeria. Ați merge la un magazin și ați cumpăra lenjerie nouă”, spun specialiștii.

Hackerii au descoperit o modalitate de a implanta cabluri de încărcare cu malware care pot distruge dispozitive și computere de la distanță.

Cea mai mare amenințare o reprezintă stațiile de încărcare USB care pot fi întâlnite în locuri publice, cum ar fi aeroporturile, deoarece au existat cazuri în care oamenii modifică aceste stații de încărcare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente