Criza de mediu din Republica Moldova și acțiunile care pot fi întreprinse de cetățeni, sectorul privat și autorități vor fi discutate la cea de-a cincea ediție a Social Good Summit. 

Social Good Summit 2019 va avea loc pe 26 septembrie, în intervalul 12.30-16.00, la Centrul de dezvoltare a industriilor creative ARTCOR, situat pe str. 31 August 1989, nr. 137.

În calitate de vorbitori au fost invitați Iuliana Cantaragiu (secretară de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului), Inga Podoroghin (PNUD), Pasha Parfeni (interpret, activist civic), Julien Ducarroz (Orange Moldova), Jose Luiz Gomez (Gas Natural Fenosa), Irina Balica (ABS Recycling), Vadim Rotaru (METRO Cash&Carry) și alții.

1200x628

Printre subiectele abordate evidențiem: schimbarea climei, implicarea civică în soluționarea problemelor de mediu, rolul politicilor de mediu și monitorizarea implementării acestora în Republica Moldova ș.a.

Discuțiile vor avea loc în limba română și engleză. Traducerea va fi asigurată.

La Social Good Summit vor fi expuse lucrări tematice ale caricaturistului Alex Buretz.

Persoanele care vor să participe la eveniment sunt rugate să se înregistreze la acest link.

Începând cu 2009, Social Good Summit se desfășoară concomitent în zeci de țări, în luna septembrie, atunci când liderii mondiali se întrunesc în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru a discuta problemele globale și căile de soluționare. Recunoscând că vocile și ideile cetățenilor, conectate datorită rețelelor de socializare și tehnologiilor, pot fi o forță pentru schimbare, PNUD, Mashable, 92 Street Y și Fundația Națiunilor Unite extind dialogul global ONU și implică în discuție inovatori, activiști și antreprenori din întreaga lume.

Urmăriți pagina de Facebook a evenimentului Social Good Summit 2019 pentru a afla mai multe informații.