Procurorii fac percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău

12_6759_img1

În aceste clipe, procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție fac percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată de reprezentanții Procuraturii Generale, scrie TV8.md.

Vom reveni cu detalii.

Vă amintim că ieri, Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut scoaterea imunității deputaților Vladimir Cebotari și Petru Jardan, care au participat în comisia de concesionare a Aeroportului în anul 2013.

Procurorii i-au imputat deputatului PD participarea în cadrul comisiei care a atestat câștigătorii concursului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, care a avut loc în 2013, în care a ieșit învingătoare compania Avia Invest.

În replică, Vladimir Cebotari a dat vina pe Guvern și a menționat că acea comisie doar a îndeplinit toate atribuțiile impuse de Guvern. Totodată, acesta a menționat că a dat cele mai mici note companiei care în final a câștigat concursul, iar în timp ce lui i se ridică imunitatea, de alți participați nici nu s-a discutat.

Cebotari a amintit de faptul că Dumitru Alaiba era în acea perioadă – a concesionării – consilier în Guvern, iar Maia Sandu era membru al Executivului. Cebotari a mai adăugat că speră că Maia Sandu îi va cere în curând demisia lui Andrei Năstase.

Ce ține de Petru Jardan, în perioada 2012-2014, atunci când deținea funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, a comis abuz de serviciu prin faptul că a creat condițiile necesare pentru concesionarea Aeroportului.

Mai mult, pe când era membru al Grupului de lucru pentru elaborarea studiului de fezabilitate al acestui parteneriat public-privat, deputatul a acționat în interesul unui grup criminal organizat și a indicat condiții de concesionare în defavoarea statului. Aceasta a inclus și păstrarea taxei de modernizare de nouă euro per pasager la plecare pentru concesionar, dar și necesitatea selectării concesionarului prin concurs închis, scrie jurnal.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente