De Ziua internațională a curățeniei, participă la „subotnik” la Stadionul Republican

subotnik

De Ziua Internațională a Curățeniei, mișcarea Extinction Rebellion Moldova, împreună cu activiștii pentru cauza Stadionului Republican și elevii mișcării Fridays for Future Moldova organizează acțiunea de salubrizare „subotnik” pe teritoriul Stadionului Republican. Marele „subotnik” va avea loc mâine.

Activiștii de mediu și activiștii pentru cauza Stadionului Republican invită chișinăuienii, începând cu ora 12.00, să se alăture „subotnikului” și să colecteze deșeurile de pe teritoriul stadionului: „Stadionul este Republican, dar mai este și un spațiu verde (peste 50 % din teritoriu este «ocupat» de copaci). Ca orice spațiu verde care aparține cetățenilor, el are nevoie de ordine”, explică organizatorii pe pagina evenimentului.

După încheierea acțiunii, organizatorii invită toți participanții la un picnic, unde se va discuta cauza Stadionului Republican, se vor povesti istorii din trecutul glorios al stadionului și se vor prezenta alternativele pentru construcția ambasadei SUA.

Amintim că, Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional, inaugurat în anul 1952. În anul 2007, stadionul a fost închis pentru reparație capitală, iar în prezent autoritățile se află în proces de negociere privind vinderea acestuia către Ambasada SUA, unde aceasta urmează să-și mute sediul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente