Vladimir Cebotari nu mai are imunitate. Dosarul implică procedura de concesionare a Aeroportului

48758756426_47dd8cb08e_z

Procurorii îl acuză pe deputatul PD Vladimir Cebotari de participare la „un grup criminal organizat” care a contribuit la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Demersul, prezentat de către Procurorul General a fost aprobat de către plenul Parlamentului, iar astfel este admisă urmărirea penală a acestuia.

Procurorii i-au imputat deputatului PD participarea în cadrul comisiei care a atestat câștigătorii concursului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, care a avut loc în 2013, în care a ieșit învingătoare compania Avia Invest.

În discursul său de apărare, Vladimir Cebotari a dat vina pe Guvern și a menționat că acea comisie doar a îndeplinit toate atribuțiile impuse de Guvern. Totodată, acesta a menționat că a dat cele mai mici note companiei care în final a câștigat concursul, iar în timp ce lui i se ridică imunitatea, de alți participați nici nu s-a discutat.

Cebotari a amintit de faptul că Dumitru Alaiba era în acea perioadă – a concesionării – consilier în Guvern, iar Maia Sandu era membru al Executivului. Cebotari a mai adăugat că speră că Maia Sandu îi va cere în curând demisia lui Andrei Năstase.

„Dacă domnul Robu va ancheta obiectiv frauda bancară, toate laudele către dumneavoastră. Dar știu că sunt presiuni politice asupra dvs.”, a spus Cebotari.

După finalizarea discursului, fracțiunea PDM a părăsit sala plenară. Acest lucru a fost anunțat de către Dumitru Diacov.

Pentru ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari au votat deputații blocului ACUM și cei ai PSRM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente