Procurorul general interimar vrea să ridice imunitatea parlamentară a lui Vladimir Cebotari și Petru Jardan

collage

Procurorul general interimar solicită parlamentului ridicarea imunității parlamentare a politicienilor Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul Șor).

„La nici o oră de la depunerea documentelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de Primar al Capitalei a lui Vladimir Cebotari, procurorul lui Dodon-Năstase a venit în Parlament să ceară ridicarea imunității viitorului candidat al PDM. Ce e aceasta dacă nu un atac direct la singurul partid de opoziție din Parlament?! Este o hărțuire a candidatului PDM la Primăria Capitalei. Președintele PDM, Pavel Filip a condamnat acest circ organizat de guvernare, prin utilizarea Procuraturii Generale, și a anunțat că toți deputații trebuie să renunțe la imunitate. Majoritatea PSRM-ACUM se opune. Circul continuă”, se arată într-un comunicat al PDM.

„Haideți să depunem toți deputații PDM imunitatea parlamentară ca să nu faceți teatru. Haideți să votăm”, a declarat Pavel Filip la ședința Parlamentului.

Parlamentul a anunțat o pauză de jumătate de oră pentru ca membrii comisiei numiri și imunități să facă cunoștință cu demersul procurorului general interimar Dumitru Robu.

Vă amintim că Renato Usatîi a prezentat, cu două zile în urmă, o listă a persoanelor care urmează să fie arestate în dosarul Furtul Miliardului.

În această listă, deputații din opoziție Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul Șor) nu se regăsesc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente