Ce câine ar trebui să îți cumperi în funcție de personalitatea ta. De ce ar trebui să alegi un Beagle sau un Ciobănesc

poza diez.md – ToateAnimalele

Un număr tot mai mare de persoane a început să adopte animale de companie. Rasele de câini mici par unele dintre cele mai apreciate de persoanele care stau la bloc, iar cele de talie mare de către cei care stau la curte. Există avantaje oferite de rasele mici și mijlocii, cum ar fi Beagle, și avantaje oferite de rasele mari, cum ar fi Ciobănescul carpatin.

Beagle – un câine de talie mică și cu foarte multă iubire de oferit

Câinii Beagle sunt unii dintre cei mai iubitori și prietenoși câini, dar pentru că sunt foarte jucăuși au mereu nevoie de activități. Acești câini apreciază compania stăpânului și îi vor aminti despre aceasta ori de câte ori au ocazia. Dacă stăpânul se uită la un film, patrupedul va fi neapărat lângă el pe canapea sau chiar pe perna lui. În cazurile în care stăpânul iese la plimbare, Beagle-ul va merge în lesă și va mirosi toate gardurile vii. Acest câine mereu se simte bine în prezența stăpânului său.

Persoanele care au un job mai solicitant trebuie să ia în calcul faptul că un Beagle are nevoie de activitate, iar când se plictisește are tendința de a face foarte multe prostii. Din acest motiv, pentru a evita canapelele și covoarele roase, este necesar ca Beagle-ul să aibă la dispoziție jucării multe și variate, precum și apă, și mâncare pentru a-și umple timpul.

Cele mai recomandate sunt jucăriile de tip gong, unde mâncarea este pusă, iar câinele se joacă pentru a o scoate de acolo. Un gong mare va ține Beagle-ul ocupat timp de câteva ore.

Ciobănescul carpatin – prietenul uriaș din curte

Un Ciobănesc carpatin îi acordă stăpânului său nu doar iubire necondiționată, ci și loialitate. Relația dintre el și stăpân se bazează pe cele mai solide sentimente și, în primul rând, pe încredere. Un Ciobănesc carpatin adult își va aștepta tot timpul stăpânul la poartă, fluturând coada și așteptând să fie recompensat cu o vorbă bună și cu mângâiere și periere.

Nu este un câine foarte jucăuș, ca urmare a dimensiunii și a greutății sale, însă va alerga bucuros să aducă mingea atunci când stăpânul i-o aruncă.

Acest câine se simte cel mai bine în spații largi și deschise. Va aprecia curtea și grădina, chiar și atunci când plouă sau este frig afară. Ciobănescul nu va fi foarte fericit să rămână închis în apartament toată ziua. Este un câine care trebuie ferit de sedentarism și nu trebuie lăsat în condiții care să-l oblige să stea foarte mult într-un loc, fără posibilitate de mișcare, deoarece poate lua mult în greutate, lucru care îi va afecta sănătatea.

Dacă este lăsat în curte cu câteva jucării și mâncare, și apă, acest câine își va găsi singur activități și va alerga sau se va odihni la umbra copacilor.

Fiecare câine trebuie ales și în funcție de personalitatea stăpânului, precum și de stilul său de viață. Cu alte cuvinte, un câine activ are nevoie de un stăpân pe măsură.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Radu Plugaru
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente