Antreprenorii din R. Moldova își vor arăta produsele la Iași, România

SONY DSC
Foto: SONY DSC

Peste 50 de companii autohtone vor participa în această săptămână la ce-a dea III-a ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Iași, România, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Primăriei Iași, Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie Republica Moldova-România, Oficiul Național al Viei și Vinului, Reţelei Întreprinderilor Europene (EEN) și Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Expoziția, ce se va desfășura în perioada 20-22 septembrie 2019 în fața Palatului Culturii din orașul Iași, a devenit o platformă pentru asigurarea și crearea celor mai potrivite condiții necesare susținerii producătorilor autohtoni și promovării imaginii țării noastre peste hotare.

Evenimentul se așteaptă a fi unul de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate la edițiile anterioare, desfășurate în România și anume la Iași, Ploiești și Brașov și, desigur, a cererilor din partea consumatorilor români.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, anul acesta la expoziție participă peste 50 de companii: producători de vinuri și struguri proaspeți, produse alimentare, uleiuri etero-oleaginoase; producători de batoane/musli cu cereale și fructe; meșteșugari; articole vestimentare etc.

„Expoziția «Republica Moldova Prezintă» este așteptată cu mare drag în România. Am fost o dată la Ploiești, de două ori la Brașov, suntem a treia oară la Iași și mergem peste o săptămână la Baia Mare. Fiecare ediție a înregistrat succese mari pentru țara noastră, dar cea mai semnificativă rămâne a fi deschiderea magazinelor companiilor autohtone pe teritoriul României, un exemplu fiind magazinul brandului «Alina Bradu» de la Brașov, deschis chiar în prima ediție a evenimentului. Cu mândrie menționez că anul acesta, la Iași, 17 vinificatori autohtoni ne vor reprezenta țara la evenimentul «Iași – Capitala Vinului de Calitate». Vinificatorii moldoveni împreună cu cei din Județul Iași și-au propus să-și unească eforturile pentru a promova acest domeniu. Totodată, Oficiul Național al Viei și Vinului va organiza un master class pentru cei prezenți la expoziție. Tot în prima zi a expoziției va fi organizat un Forum bilateral Republica Moldova-România «Excelență în Business». Ziua se va încheia cu un concert marca Alex Calancea Band & Lupii”, a mai spus Sergiu Harea.

La cele cinci expoziţii desfăşurate anterior la Iași, Brașov și Ploiești au participat circa 500 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente