Deși trăim într-un stat laic, se găsesc politicieni care apelează la cruci și la mitropoliți, preoți pentru a-și „sfinți” imaginea în spațiul public în perioada electorală. Mai nou, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a oferit o explicație total neobișnuită despre motivul care l-a condus să instaleze un crucifix la minister. Acesta spune că a dorit să unească oamenii și să împace bisericile vrăjbite (Mitropolia Basarabiei și cea a Moldovei).

„Noi cu ușurință trecem de realitățile din Republica Moldova. Vreau să vă spun că așa crucefixe sunt în multe inspectorate de poliție din țară în memoria celor căzuți la Nistru sau la datorie. Acest lucru nu l-am făcut în scop electoral sau pentru PR. Știți ce am făcut eu? Am analizat ce se întâmplă în bisericile noastre. M-am simțit neputincios să rezolv un caz în care doi preoți se ceartă între ei. Unul este de la Mitropolia Moldovei, altul de la Mitropolia Basarabiei. De aceea, m-am gândit să facem ceva. Într-o societate atât de dezbinată cum este societatea noastră, să dăm un semnal de unitate”, a explicat Năstase.

Mai mult, acesta a ținut să mai adauge că: „Eu sunt un om bine intenționat. Niciodată nu mi-am propus să fac PR din lucrurile sfinte. Această inițiativă mi-a apărut în minte la începutul mandatului meu. Am făcut acest lucru din cele mai nobile intenții. Am făcut doar ca să transmit un mesaj de unitate într-o societate atât de dezbinată. Nu a fost deloc ușor să ai în același loc doi mitropoliți. Pot spune că, după cele 100 de zile, plec cu sufletul împăcat.”

„Diferența dintre mine și Igor Dodon este că eu unesc, el mai puțin. Eu am adus sub aceeași cruce doi mitropoliți”, a fost replica lui Năstase la argumentul că acesta l-ar fi criticat dur pe Igor Dodon dacă președintele ar fi apărut înaintea campaniei electorale alături de mitropoliți.