Directorul Companiei „Pro Imobil”, Vlad Musteață, vorbește, într-un interviu acordat Ziarului NAȚIONAL, despre ce s-ar ascunde în spatele atacurilor la adresa sa din ultima perioadă.

Întreg interviul îl citiți aici.

Cum comentează Vlad Mustață aceste acuzații

Am fost și eu, ca mulți alți businessmeni din R. Moldova, atacat și învinuit de diverse lucruri. Și asta se datorează nu numai imperfecțiunii sistemului de evidență, dar în special atenției sporite a fostei guvernări sau a unor funcționari aparte față de orice afacere importantă.

Să ne amintim chiar și de cazul „Draexlmaier”, companie amendată cu peste cinci milioane de lei, sub pretextul unor evaziuni fiscale. Doar că aceasta este o companie internațională și cazul a fost soluționat rapid.

Pentru un business sau chiar persoană privată autohtonă, situația este diferită. Un om de afaceri autohton este, dacă nu atacat, atunci presat prin diverse controale, învinuiri nefondate, dar mediatizate intens în mass-media aservită. Eu îmi plătesc toate impozitele și datoriile față de stat cu regularitate, iar dacă apar unele divergențe cu calculele efectuate de unii funcționari, în permanență sunt transparent și îmi argumentez poziția legal.

Altceva sunt învinuirile lipsite de orice bază, care apar în așa-zisa mass-media, pe bloguri și pe anumite site-uri comandate. Ce poți spune aici? Asta deja e dovada unor atacuri la persoană, plătite de cei care sunt atrași de reușitele altora, dar, și mai grav, doresc să îmi ponegrească imaginea sau chiar să îmi preia business-urile.

musteata2

Relațiile cu partenerii de business

Să știți că unicul partener de business, pentru mine poate fi doar echipa mea. Cei care învață de la mine și alături de care mă dezvolt și eu. Pretinșii parteneri de business, care de peste doi ani au pus mâna pe afacerea „Pro Imobil” și controlează activitatea, inclusiv a mea, prin instrumentarea unor dosare comandate, nu pot să îi numesc parteneri.

Acestea sunt niște persoane care s-au obișnuit să pună mâna pe afacerile de succes și să tragă doar foloase, fără a depune eforturi. De ce ar trebui să muncești și să construiești ceva când poți organiza fabricarea unui dosar, ca apoi să bruiezi opinia și să tragi doar foloase? Apropo, „Pro Imobil Grup” este compania fondată inițial, „Pro Imobil Company” este compania formata în urma șantajului din 2017. Exista doar site-ul proimobil.md care pe moment este comun, în rest fiecare agent activează la momentul actual de la domiciliu.

Care este situația vizavi de dosarele penale pornite

Există, într-adevăr, anumite dosare penale, apărute la comanda unor apropiați ai fostei guvernări și care sunt active până în prezent. De fapt, dacă o să analizați atent acele dosare, o să vedeți clar că eu am fost inclus artificial în ele, nefiind dovezi sau indicii clare ce mă vizează.

Pur și simplu, cineva tare își dorește să mă sperie, să mă preseze astfel. Aceste dosare m-au făcut să trăiesc perioade extrem de complicate, la fel a fost și pentru familia, apropiații mei și chiar pentru partenerii mei. Oricum, ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici.

Ce intenționează să facă în continuare

Să continuăm să muncim, să ne dezvoltăm și să prestăm servicii de cea mai înaltă calitate. „Pro Imobil” este un brand recunoscut în întreaga republică, se bucură de succes anume grație atitudinii deosebite, corecte pe care o avem față de clienți.

Alături de echipa mea nu-mi este frică de niciun fel de provocări. Știu că adevărul va triumfa și „Pro Imobil” va continua să fie cea mai puternică companie din domeniul imobiliar din R. Moldova.