Pro Imobil Company SRL atrage atenția publică asupra unui fenomen îngrijorător cu care se confruntă de câteva luni încoace. Fondatorul brandului Pro Imobil, Vladislav Musteață, care în prezent nu mai are niciun raport juridic cu compania noastră, exercită măsuri de constrângere fără precedent asupra colaboratorilor și partenerilor Pro Imobil Company.

Prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională zeci de agenți imobiliari cu care Pro Imobil Company are semnate contracte de colaborare. În termeni mai simpli: Vladislav Musteață cumpără imobile din banii săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din Republica Moldova.

Acțiunile sale aduc prejudicii în proporții deosebit de mari bugetului public prin neachitarea impozitelor ce derivă din sutele de tranzacții imobiliare.

De neînțeles este faptul cum Vladislav Musteață își continuă activitățile ilegale, deși are la activ patru cauze penale pornite pe evaziune fiscală. Mai mulți colaboratori ne spun că dânsul operează cu argumentul condamnabil că: „în țară e haos și că nimeni nu are timp acum să se ocupe de ceea ce fac agenții Pro Imobil”. Cel mai grav este faptul că el atrage după sine persoane fizice despre care refuzăm să credem că au intenții infracționale. Exemplul fostei sale menajere, sau a fostei sale soacre, doamne care s-au pomenit cu zeci de apartamente înregistrate pe numele lor și cu datorii de milioane la FISC, poate fi adus în cazul multor alte persoane care azi figurează în diferite cauze penale.

Gravitatea situației a ajuns într-un punct critic având în vedere că cei aproape 300 de agenți imobiliari ai Pro Imobil Company lucrează astăzi pe străzi și semnează tranzacții imobiliare în portbagajul mașinilor personale. Cei care vin la sediul companiei sunt sunați și constrânși de către Vladislav Musteață.

Asemenea detalii sunt desprinse din materialul probant pe care l-am acumulat și care deja a fost trimis astăzi către CNA, Procuratură și FISC. Aceste lucruri le-au fost comunicate într-o ședință operativă și angajaților noștri care vin la oficiu își exprimă dezacordul față de activitățile ilegale și comportamentul inadecvat al lui Vladislav Musteață.

În lumina celor expuse mai sus, facem apel către autoritățile responsabile să ia în considerare gravitatea situației și să acționeze de o manieră operativă. În caz contrar, o companie care asigură sute de locuri de muncă și achită toate taxele la stat riscă să intre în faliment.

Un îndemn aparte îl avem către instituțiile mass-media: am urmărit îndeaproape modul în care au fost mediatizate toate episoadele legate de activitatea Pro Imobil Group și ulterior Pro Imobil Company. Vă rugăm respectuos să țineți cont de faptul că sunt două companii diferite – Pro Imobil Grup este compania fondată de Vladislav Musteață și care în prezent se află în proces de insolvabilitate având sechestre pe bunuri în valoare de circa 50 de milioane de lei, iar Pro Imobil Company este firma care gestionează actualmente brandul Pro Imobil.

În prezent, Vladislav Musteață nu are niciun raport juridic cu Pro Imobil Company, iar administrația acestei companii este deschisă să vă pună la dispoziție toate informațiile necesare despre activitatea sa.