Peste trei sute de copii cu deficiențe locomotorii din Găgăuzia vor primi gratis încălţăminte de iarnă

incaltaminte-de-iarna
Foto: Andrei Cenusa

Peste trei sute de copii cu deficiențe locomotorii din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratuit încălţăminte specială de iarnă. Proiectul de binefacere este realizat cu ajutorul Fundaţiei din Olanda „Max face possible” şi a Direcţiei pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei.

Nadejda Mocan, directorul Centrului de susţinere psihosocială din oraşul Vulcăneşti, a menționat că acum doi ani în urmă în regiune a fost deja implementat un proiect similar. Atunci, de încălţăminte specială pentru sezonul rece au beneficiat 325 de copii cu diferite maladii ale aparatului locomotor şi din familii defavorizate, scrie moldpres.md.

„În acest an, de asemenea vom asigura cu încălţăminte nouă peste trei sute de copii din autonomie. Inginerii fabricii care confecţionează această încălţăminte specială s-au deplasat în regiune și au luat măsurile necesare, ţinând cont de caracteristicile individuale ale beneficiarilor. Totodată, împreună cu părinţii, au fost determinate culoarea şi modelul încălţămintei, după care specialiştii au purces la lucru”, a explicat Nadejda Mocan, citată de gagauzinfo.md.

Materialele pentru confecţionarea lotului de încălţăminte sunt produse în Italia. Încălţămintea urmează să fie adusă în UTA Gagauz-Yeri la finele lunii octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente