Octavian Țîcu anunță că părăsește fracțiunea DA, rămâne în blocul ACUM și candidează pentru Primăria Chișinău

octavian-ticu
Foto: Captură video

Octavian Țîcu anunță că se va separa de blocul ACUM. O declarație în acest sens a fost făcută de deputat într-un briefing de presă. Țîcu va părăsi fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr și va rămâne deputat independent, membru al blocului ACUM. Totodată, Țîcu anunță că va candida la funcția de primar și îl îndeamnă pe Andrei Năstase să continuie reformele la Ministerul Afacerilor Interne.

Țîcu a criticat mai multe aspecte din blocul ACUM, inclusiv faptul că s-au separat în două entități în Parlament (fracțiunile PAS și PPDA), dar și faptul că au continuat separat și în campania locală. Totodată, Țîcu a prevăzut un „dezastru” la alegerile locale pentru blocul ACUM.

„Dragi chișinăuieni, în situația care s-a creat și în eminența acaparării orașului de către PSRM, eu ca bărbat nu pot să admit ca un isteric, Ion Ceban, care s-a aflat și la PSRM în servilismul lui Voronin, să câștige orașul Chișinău”.

Țîcu anunță că va candida pentru Primăria orașului Chișinău la alegerile locale din 20 octombrie 2019. Țîcu cere partidelor proeuropene de dreapta să se coalizeze pentru a apăra această „ultimă redută”. Țîcu are un apel către Andrei Năstase.

„Andrei, eu te-am susținut și anul trecut și cred că faci un lucru remarcabil la Ministerul de Interne. Ai pornit o reformă pe care trebuie să ți-o asumi, să continui acest lucru în MAI și să oferi împreună cu PPDA șansa să putem câștiga această bătălie împotriva PSRM”, a spus Țîcu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente