Noul serial Amazon, bazat pe lucrările lui Tolkien va fi filmat și el în Noua Zeelandă

Lord-of-the-Rings-Sauron

Noua Zeelandă a câștigat „bătălia pentru Pământul de Mijloc” și anume că a fost aleasă de Amazon pentru producția unui nou serial epic din universul „Stăpânul Inelelor” al scriitorului J.R.R. Tolkien. Națiunea din emisfera sudică îi avea pe rivali pe scoțieni, care au pierdut inclusiv din cauza incertitudinii față de Brexit, scrie Financial Times.

Scoția a pierdut inclusiv din cauza incertitudinii politice din cauza Brexit-ului. Pe de altă parte prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Arden, a avut inclusiv discuții personale cu Jeff Bezos, ca să asigure acest drept pentru țara sa.

Noua Zeelandă a profitat din plin de experiența anterioară de a găzdui producțiile a celor șase filme produse de Peter Jackson, industria turismului „explodând”. Țara, care până atunci depindea mai mult de exportul de lactate a fost transformată într-un lider în „turismul de film”. Cel puțin doi din cinci turiști care vizitează Noua Zeelandă declară că o fac din cauza filmelor produse de Peter Jackson.

„Stăpânul inelelor” (în engleză: „The Lord of the Rings”) este un roman de fantezie înaltă scris de universitarul și filologul englez J.R.R. Tolkien. Acțiunea volumului prezent este o continuare a „Hobbit”-ului.

Acțiunea cărții „Stăpânul inelelor” se petrece într-o preistorie imaginară, cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc. Ținuturile din Pământul de Mijloc sunt populate de oameni și de alte specii umanoide (hobbiți, de elfi, gnomi și orci), precum și de multe alte creaturi reale sau imaginare. Narațiunea este focalizată pe Inelul Puterii făurit de lordul întunecat Sauron și variază de la descrierea atmosferei liniștite din Comitat până la desfășurarea Războiului Inelului, purtat de Pământul de Mijloc și văzut prin ochii personajelor sale, în special ai protagonistului Frodo Baggins.

Romanele au fost ecranizate de către Peter Jackson, tot în trei volume, fiind lansate în 2001, 2002 și 2003, luând un număr impresionant de premii.

După 10 ani, Peter Jackson a mai lansat o trilogie, bazată de această dată pe cartea „Hobbitul”, care, fiind lansate în 2012, 2013 și 2014, au adunat un număr impresionant de încasări la Box-office. De această dată însă ecranizările lui Peter Jackson nu au mai fost atât de premiate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente